OBA

 

 

Tájékoztató

 

Napi devizaárfolyam

 

 

Magyar Nemzeti Bank

(2017. december 14.)

 

EUR

314,20 Ft

USD

265,82 Ft

CHF

268,99 Ft

 

Szegvár és Vidéke

Takarékszövetkezet

(2017. december 15.)

 

Eladási


EUR

317,34 Ft

USD

268,47 Ft

CHF

271,67 Ft

 

Vételi


EUR

311,05 Ft

USD

263,16 Ft

CHF

266,30 Ft

 

Az árfolyamok

tájékoztató jellegűek!

 

Jegybanki alapkamat


2016. május 25-től

0,90%

 

   Hitel

  Beruházási és forgóeszköz hitel

 

A hitel igényelhető gépek, járművek, berendezések, ingatlanok beszerzéséhez, illetve építéséhez, valamint készletek beszerzéséhez (nyersanyag, áru, félkész termék).

A hitel kamata változó, jelenleg 14,00%.

A hitel felhasználását számlákkal kell igazolni, a Takarékszövetkezet folyamatosan ellenőrzi a beruházást az üzembe helyezésig.

 

 

  Folyószámlahitel

 

Pénzforgalmi bankszámlával rendelkező ügyfeleink likviditási gondjaik megoldására folyószámlahitelt vehetnek igénybe

A futamidő letelte után lehetőség van a hitelkeret megújítására is.

A hitelkeret mértékét az előző évi számlaforgalom 15 naptári napra eső átlaga határozza meg. A hitelkamat nagysága az előző évi számlaforgalomtól függ.

A hitel futamideje 12 hónap, lejáratig a visszafizetett hitelt újra igénybe lehet venni.

 

  Gazda Hitel - Gazda Kártya Plusz

 

A Takarék Gazdahitel – Gazdakártya kedvezményes változata a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai számára: A NAK tagjai 1% kamatkedvezményben részesülnek.

A Takarék Gazda Hitel - Gazda Kártya Plusz Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagsággal rendelkező Ügyfelek likviditási gondjainak megoldására, forgóeszközeik és beruházásaik finanszírozására is egyaránt megoldást nyújt. A hitelkonstrukcióhoz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány legfeljebb 80%-os készfizető kezessége kapcsolódik, kedvezményes kezességi díjjal. Maximum 15 millió Ft hitelösszeg esetén könnyített fedezetű hitelként is igényelhető, azaz az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása esetén ingatlan fedezetre nincs szükség. Ez esetben a hitel fedezeteként a következők szolgálnak:

• alapítványi készfizető kezesség,
• 3. személy készfizető kezessége,
• felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás alkalmazása a pénzforgalmi/fizetési számlákra

A hitel könnyebb felhasználása érdekében Takarék Gazda Kártya néven egy speciális dizájnnal rendelkező MasterCard® ElectronicBusiness típusú bankkártya kerül kibocsátásra, amellyel Ön rugalmasan fizethet a MasterCard®Electronic kártya elfogadásra kijelölt helyeken, illetve készpénzt vehet fel a Takarékszövetkezeti Integráció több mint 1.000 készpénzkiadó automatájából és számos ország több ezer ATM-jéből. A Takarék Gazda Kártyán a hitelkereten felül elérhető pénzösszeg az Országos Betétbiztosítási Alap és a Garanciaközösség által védett.

A Takarék Gazdahitel keretösszege 1.000.000 forinttól 25.000.000 forintig terjedhet, futamideje 91 naptól 3 évig tarthat. KEDVEZŐ KAMATOZÁSI FELTÉTELEK:

• A hitel kamata: 1 havi BUBOR* + 3,5% kamatfelár/év.

 

  TakarékHitel

 

Likviditási gondjai vannak? Válassza TakarékHitel termékünket, mely azonnali megoldást nyújt Önnek a nehéz helyzetekben.

Miért érdemes a TakarékHitelt választani?

• Gyors hitelbírálat.
• Likviditási problémák esetén azonnali megoldás lehet.
• Akár 20 millió Ft folyószámlahitelt igényelhet.

A TakarékHitel fontosabb jellemzői:

A hitel összege:

• minimum: 500.000,- Ft
• maximum: 20.000.000,- Ft

A hitel futamideje: egy év, de a Hitelintézet pozitív eredményű hitel felülvizsgálata esetén a keret újabb egy évre meghosszabbítható.

Ez 1% kamatkedvezménnyel csökkentett felárat jelent a Takarék Gazda Hitel – Gazda Kártya konstrukcióhoz képest , amelynek feltétele, hogy az Ügyfél éves szinten a kölcsön összegével megegyező összegű számlaforgalmat bonyolítson a hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi számláján.

• Kezelési költség: 0,8%/év.

Amennyiben az Ügyfél a SAPS területalapú támogatás előfinanszírozását is a hitelintézetnél veszi igénybe, a kezelési költség elengedésre kerül.

*BUBOR: budapesti bankközi forint hitelkamatláb, a kereskedelmi bankok kihelyezési rátájának átlaga.

 

  Kamattámogatásos konstrukciók

 

Takarékszövetkezetünk megállapodást kötött a Gazdasági Minisztériummal, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal és a Magyar Államkincstárral a pályázatos hitelek lebonyolítására.

Takarékszövetkezetünk a Földhitel- és Jelzálogbankkal közösen részt vesz a kamattámogatással igénybe vehető Birtokfejlesztési hitelkonstrukció folyósításában.

Nálunk számlát vezető ügyfeleink számára lebonyolítjuk agrár-környezetgazdálkodási kérelmük és területalapú támogatásuk banki előfinanszírozását.

Közreműködünk a vissza nem térítendő támogatások és a kamattámogatások lehívásában. Pl. éven belüli, éven túli mezőgazdasági hitelek (tőkepótló; gépek, berendezések vásárlása; mezőgazdasági épületek, építmények létrehozása; melioráció, ültetvénytelepítés).

 

  Bankgarancia, bankkezesség-vállalás

 

Amennyiben Ön vagy vállalkozása olyan tevékenységet folytat, amelynél bankgaranciát írnak elő, bátran fordulhat bármelyik kirendeltségünkhöz ilyen irányú kérésével.

Ilyen tevékenység lehet pl. jövedéki termékek forgalmazása, export-import kereskedelem stb.

 

  Kezesség vállalás

 

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány által nyújtott kezességvállalás.

Amennyiben hitelt kíván felvenni Takarékszövetkezetünknél, azonban fedezethiányban szenved, ezen a problémán is tudunk segíteni. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal kialakított kapcsolatunk révén fedezeti problémával küzdő ügyfeleinken tudunk segíteni.

A kezességvállalás mértéke a kölcsön összegének 20,00%-ától egészen 80,00%-áig terjedhet.

Az ügyfelek által fizetendő garanciadíjat évente vagy egy összegben van mód teljesíteni.

Bővebb információt a Takarékszövetkezetünk kirendeltségeinél megtalálható hirdetményből szerezhet.

 

  MFB hitelprogramok vállalkozások részére

 

TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram 2020
A hitelprogram célja, hogy kedvezményes kamatozású forgóeszközhitelt biztosítson a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és a véglegesen elismert termelői szervezeteknek.

MFB Élelmiszeripari Forgóeszköz Hitelprogram 2020
A Hitelprogram célja az élelmiszeripari ágazat versenyképesség

MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020
Az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 2020 forrást kínál a mezőgazdasági termelés versenyképességének javításához, jó minőségű termékek előállításához.

Mik az előnyei az Agrár Forgóeszköz Hitelprogramnak?

• Államilag támogatott, akár 60%-os kamattámogatással, már évi nettó 2,2%-os kamattal is felvehető
• Forintban igényelhető, nincs árfolyamkockázata, de a kamatozás a kiszámíthatóbb európai uniós pénzpiaci kamatlábhoz igazodik
• Igényelhetik a kiemelt állattenyésztési ágazatban tevékenykedő termeltetők is, valamint igényelhető tenyészállat vásárlására is
• Mezőgazdasági őstermelő és családi gazdálkodó is felveheti
• Kezdő vállalkozások is finanszírozhatók


A részletekről és feltételekről érdeklődjön takarékszövetkezetünk kirendeltségein vagy a Magyar Fejlesztési Bank honlapján!
 

 


Gyorsmenü

Hitel Betét Lakosság Vállalkozás Bankkártyáink Kondíciók, letöltések Egyéb szolgáltatások Kirendeltségek Reklámfilmek Hírlevél archívum Üzenet küldése Szolgáltatási
térkép

Gazdasági hírek


Áldásukat adják az uniós vezetők a Brexit-megállapodásra
2017. december 15.
10:34


Üzemzavar a paksi atomerőműben
2017. december 15.
9:48


A Lidlt és a Rossmannt is tisztességtelen árképzéssel vádolják
2017. december 15.
9:19


Tudja, mi a lakáshitelt igénylők nagy dilemmája? Mutatjuk, és segítünk feloldani
2017. december 15.
7:17


Újabb vasúti céget alapítottak Mészáros Lőrincék
2017. december 15.
6:46


Meghosszabbítja az EU a szankciókat az oroszok ellen
2017. december 14.
21:59


Szükséghelyzet Békéscsabán
2017. december 14.
19:30

 

TÁMOP-2.1.3.B-12/1-2012-0251

 

 

 

A TÁMOP-2.1.3.B-12/1-2012-0251 projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Projekt neve és leírása: Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet humánerőforrás bázisának kompetencia fejlesztése.
Képzések megnevezése:
- angol nyelvi képzés kezdőtől haladóig a teljeskörű kiszolgálás érdekében
- ügyfélszolgálati munkatársak továbbképzése és kompetencia fejlesztése
- vállalatvezetők továbbképzése
- informatikai képzés.
Az Európiai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 30.835.661 Ft.
Kedvezményezett neve és elérhetősége: Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet
6635 Szegvár, Szabadság tér 1.
Irányító Hatóság neve és elérhetősége: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., tel.: 06 40 638-638
www.ujszechenyiterv.gov.hu 
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., 1134 Budapest, Váci út 45. „C” épület, tel.: 06 (1) 273-4250
www.esza.hu

Képzési Szolgáltatási Szerződés

GOP-2.2.3-09-2010-0079

 A Border Business Light Special integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél.
Az Európiai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 6.881.250 Ft.
Projekt neve: Border Business Light Special integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél
Projekt leírása (általános leírás, műszaki adatok): A projekt keretében a Border Business Professional Special integrált vállalatirányítási rendszer moduljai kerültek bevezetésre. A rendszer keretében bevezetett modulok: Áruforgalom, beszerzés, értékesítés; Ügyfélkapcsolat kezelés (CRM); Termelési / szolgáltatási / kereskedelmi folyamatok támogatása; Karbantartás, szolgáltatás menedzsment; Projektmenedzsment. Továbbá bevezetésre került elektronikus iratkezelés, munkafolyamat irányítási rendszer, tudásmenedzsment, belső portál, elektronikus számlázás, elektronikus aláírás. A projekt keretében történt szervezetfejlesztés is, mely által vállalati folyamataink racionalizálásra kerültek, ezáltal javul a rendszer kihasználásának hatékonysága. A rendszer bevezetése által várhatóan jelentősen nő vállalkozásunk hatékonysága, ezáltal árbevételünk is.
Kedvezményezett neve és elérhetősége: Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, 6635 Szegvár, Szabadság tér 1.
Irányító Hatóság neve és elérhetősége: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22., tel.: 06 40 638-638 www.nfu.hu
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1139 Budapest, Váci út 83., tel.: 06 40 200-617 www.magzrt.hu


 

 

Sajtóközlemény

 

Sajtóközlemény: Európai Uniós támogatásból humánerőforrás fejlesztés valósult meg a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél

 


Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet | Utolsó frissítés: 2017. december 4.